Rezerwacja stolika online:

MENU

Dania Główne:

Królewski Schabowy – 35 zł

Kotlet 150-170g., frytki lub ziemniaki z wody, surówka

Pieczeń z karkówki – 38 zł

200g. karkówki w sosie chrzanowym,
glazurowane młode warzywa, ziemniaki
opiekane

Pierogi z mięsem – 25 zł

7 szt. domowych pierogów z mięsem

Pierogi z ruskie – 25 zł

7 szt. domowych pierogów ruskich

Tradycyjne dzyndzałki mazurskie – 32 zł

9 szt. z wołowiną lub kaszą gryczaną i boczkiem

Sałatka Cezar – 36 zł

Sałata rzymska, kurczak grillowany, pomidorki, cebulka czerwona, jajko poche, sos z anchois

Ryby (smażone)

Sandacz – 15 zł/100g

Podawany ze szpinakiem, frytki/ ziemniaki
(7 zł) oraz surówka (7 zł)

Miętus – 15 zł/100g

frytki/ ziemniaki (7 zł) oraz surówka (7 zł)

Zupy:

Rosół drobiowy -15 zł

300 ml z domowym makaronem

Zupa rybna – 25 zł

300 ml z mazurskich ryb

Karmuszka – 25 zł

300 ml regionalnej zupy gulaszowej

Zupa pomidorowa – 15 zł

300 ml z domowym makaronem

Chłodnik – 15 zł

Zrobiony z botwinki, podawany z jajkiem

Napoje

Woda mineralna 330/750 ml – 5/9 zł

Coca cola / Fanta / Sprite (250ml) – 7 zł

Sok jabłkowy / pomarańczowy – 7 zł

Ice Tea – 7 zł

Piwo Jurand jasne/ ciemne/ pils- 12 zł

Wino kieliszek – 15 zł

Białe: wytrawne – Sauvignon Blanc
Czerwone: wytrawne – Primitivo

Americano -10 zł

Cappucino / Latte – 12 zł

Espresso – 8 zł

Kawa mrożona – 15 zł

Herbata – 8 zł

Dania Regionalne:

Zupa Kamuszka – 25 zł

Zupa gulaszowa z fasolą, kapustą, mięsem i ziołami; 300 ml

Dzyndzałki – 32 zł

Niewielkie pierogi z farszem z surowego mięsa lub kaszą z boczkiem,
podawane z bukietem surówek

Farszynki – 25 zł

Ciasto ziemniaczane faszerowane mięsem lub pieczarkami, podawane w sosie
pieczarkowym i z bukietem surówek

Plińce z pomoćką – 25 zł

Placek ziemniaczany przekładany farszem

Brukowiec mazurski – 9 zł

Ciasto piernikowe słodzone syropem buraczanym

Fefernuszki – 9 zł

Ciasteczka piernikowe słodzone syropem buraczanym

Desery:

Ciasto bananowo-czekoladowe – 12 zł

Ciasto marchewkowe z kremem – 12 zł

Pucharek lodowy – 12 zł